Budapest princess photoshoot

Po takomto fotení som túžila už dávno.. Rybárska bašta v Budapešti je rozprávkové miesto ako stvorené na princeznovské fotenie a preto som bola veľmi rada, keď sme sa s Terezkou dohodli na fotení koncom novembra..

Tu je výsledok a Terezkin pohľad na tento nezabudnuteľný zážitok..

„V dnešnom uponáhľanom, vystresovanom, pretechnizovanom, online svete je často náročné zastaviť a sústrediť sa na seba samého. Je na nás veľa nárokov, a tým pádom je naša psychika neraz na hrane zdravia. Pritom verím, že starať sa o psychické zdravie je nesmierne dôležité, možno ešte viac ako o to fyzické, lebo ak sa cítime plní života vo vnútri, je to vidieť aj navonok. Pre mnohých je to však niečo, čomu neprikladajú takú dôležitosť, akú by mali..

Keď som už spomenula nevýhody tohto digitálneho a online prostredia, predsa len to môže byť na niečo dobré, ako sa zvykne hovoriť. Sociálne siete nám umožňujú spoznať sa s novými ľuďmi, ktorých by sme za normálnych okolností zrejme nestretli. Jednou takouto osobou je Katka, ktorá zistila, že jej záľuba vo fotografovaní je presne to, čo ju robí najviac šťastnou, a preto založila Fotky pre radosť a blog Dream & live. A práve vďaka všetkým tým vychytávkam sociálnych sietí som sa dozvedela o jej pláne ísť nafotiť fotky do Budapešti. Budapešť som si už dávnejšie zamilovala vďaka jej osobnému čaru a atmosfére, a na základe Katkinej doslova rozprávkovej a princeznovskej tvorby som vedela úplne naisto, že to bude nezabudnuteľný zážitok, ktorý ma vždy zahreje pri srdci, kedykoľvek si naň spomeniem..

Samotné fotenie sme uskutočnili pri Rybárskej bašte, ktorá úplne zodpovedá romantickému a rozprávkovému zážitku. Rozprávkovému preto, lebo nielen samotná pamiatka vyzerá ako hrad pre princeznú, ale Katka aj zo mňa urobila princeznú. 🙂 Najväčšou ozdobou bola pre mňa prekrásna modrá tylová sukňa posiata flitrami, po akej som vždy túžila, a čarovná, ručne vyrábaná korunka, ktorá akoby patrila víle. Všetko to umocňoval skorý ranný čas, vďaka ktorému pri bašte takmer nikto nebol, a tak som to celé mohla vnímať ešte intenzívnejšie. Čerstvý ranný vzduch, prvé ospalé lúče slnka, vaša obľúbená pamiatka a iba vy. Vychutnať si tento jedinečný pocit rozhodne stojí za skoré vstávanie!

Doteraz verím, že to nie ja som sa rozhodla pre toto čarovné fotenie, ale toto fotenie si vybralo mňa. Akoby vesmír vycítil, že som v Budapešti pri prvej návšteve niečo zabudla.. Myslím, že to nebola len túžba mať z Rybárskej bašty pekné fotky, ako sa na túto jedinečnú stavbu patrí, ale skôr želanie uvidieť toto mesto z takej perspektívy, na akú sa rada pri spoznávaní miest pozerám, a to pomalý čas, plné vychutnávanie si dominanty a nejaký špeciálny moment, ktorý sa mi navždy vryje do pamäti. Pri Katkinej ponuke na fotenie v Budapešti som videla príležitosť zažiť to tak, ako sa mi to páči..

Musím uznať, že ranné aj večerné mesto má schopnosť úplne vás uchvátiť. A keď ešte zažívate taký nezabudnuteľný okamih, ako fotenie à la princezná na zámku, tak si toto mesto zamilujete ešte viac! Aj keby ste mali trochu vymrznúť, ako ja, keďže novembrové rána sú už, pochopiteľne, chladné.. 🙂 Napriek tomu si myslím, že atmosfére samotného fotenia ani výsledným fotkám to na šarme neubralo.

Chcela som vyzerať ako princezná, cítiť v sebe radosť a pokoj, ktorý som tak dlho postrádala, skrátka užívať si daný moment a „odpojiť“ sa od sveta. A presne toto sa nám pri fotení s Katkou podarilo..

Výsledné Fotky pre radosť sú krásnou spomienkou na šťastné okamihy, ku ktorým sa vždy budete radi opakovane vracať.. Sú jemné, radostné, snové a naplnené láskou.. nielen Katkinou (ktorú do svojej inšpiratívnej tvorby vkladá) ale aj tou vašou..“

Ak máte aj vy záujem o podobné fotenie, neváhajte nám napísať.. a nabudúce môžete byť princeznou práve vy ;)!